Σχετικά με εμάς

ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.

H ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε., μία από τις παλαιότερες εταιρείες της Ελλάδας, δραστηριοποιείται στις εξαγωγές κρητικών και ελληνικών προϊόντων και τον εφοδιασμό της τοπικής αγοράς για περισσότερα από 135 χρόνια.
1885

Η πρώτη επαφή με την Κρήτη: Ο Δημήτριος Ταλιάνης επισκέπτεται το Ηράκλειο Κρήτης για να βρει νέους προμηθευτές ελαιολάδου για την οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

1890-1940

Η ίδρυση και τα πρώτα χρόνια της εταιρείας: Ο “Οίκος του Δημητρίου Ταλιάνη” ιδρύεται στην Κρήτη και η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητά της με την επεξεργασία και εξαγωγή αρωματικών φυτών και χαρουπιών.

1940-1960

Η δεύτερη γενιά και επέκταση: Ο Μιχάλης και ο Ευστράτιος Ταλιάνης αναλαμβάνουν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και ξεκινούν νέες εμπορικές σχέσεις με την Αμερική και την Ιαπωνία.

1992-2015

Η τρίτη γενιά και νέα εποχή : Ο Μανώλης Ταλιάνης γίνεται ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και η εταιρεία αποκτά νέα δομή και νομική μορφή σαν “ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.”.

2004

Νέες εγκαταστάσεις: 2004: Νέες εγκαταστάσεις. Η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έκτασης 4.000 τ.μ. στο Βιοτεχνικό Πάρκο Φοινικιάς Ηρακλείου.

2008

Επέκταση και Διαφοροποίηση: Η ΤΑΛΙΑΝΗΣ ξεκινά τις εισαγωγές νέων προϊόντων για να ανταποκριθεί σε περισσότερες ανάγκες της τοπικής αγοράς.

2013-2020

Η τέταρτη γενιά συνεχίζει: Ο Μιχάλης και η Φωτεινή Ταλιάνη ξεκινούν να δουλεύουν στην επιχείρηση και επικεντρώνονται στην επέκτασή της παρουσίας της ΤΑΛΙΑΝΗΣ τόσο στις εξαγωγές όσο και στην τοπική αγορά χονδρικής.

2022

Η εταιρεία ξεκινά νέο κεφάλαιο στην ιστορία της λανσάροντας την πρώτη δική της σειρά προϊόντων κατοικιδίων “Cat’s Happy Corner”.

Factory

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινά το 1885 όταν ο Δημήτριος Ταλιάνης, τότε έμπορος ελαιολάδου στην Κωνσταντινούπολη, επισκέπτεται την Κρήτη για να βρει νέους προμηθευτές για την οικογενειακή επιχείρηση. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1890, ιδρύει τον “Οίκο του Δημητρίου Ε. Ταλιάνη” στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα με το εμπόριο ελαιολάδου ξεκινά την επεξεργασία τοπικών αρωματικών φυτών και χαρουπιών και την εξαγωγή τους σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Για περισσότερα από 100 χρόνια η εταιρεία μας συνέχισε να προωθεί τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά και ελληνικά προϊόντα σε πάνω από 40 χώρες στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Μέσα από τις πολυετείς εξαγωγές η ΤΑΛΙΑΝΗΣ κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών και προμηθευτών ανά τον κόσμο. Αυτό το ισχυρό δίκτυο της έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στις εισαγωγές. Πρώτα προστέθηκαν στην γκάμα της νέα βότανα, μπαχαρικά, όσπρια και άλλα προϊόντα τροφίμων. Έπειτα, το 2008 η Ταλιάνης ξεκίνησε δυναμικά την εισαγωγή τροφών για ζώα συντροφιάς και καρβούνων.

Profile4
Profile5

ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα, η εταιρεία μας εδρεύει ακόμα στο Ηράκλειο Κρήτης σε μία ιδιόκτητη σύγχρονη μονάδα παραγωγής και διανομής εμπορευμάτων έκτασης 4.000 τ.μ. και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 300 προϊόντα τόσο στο χώρο των τροφίμων όσο και της φροντίδας ζώων.