Ιστορικά Στοιχεία
Καναδάς
Η.Π.A.
Η.Π.A.
Κρήτη
Σκανδιναβία
Ε.Ε..
Ελβετία
Γαλλία
Ιαπωνία
Σαουδική Αραβία
Η ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. , μία από τις παλαιότερες εταιρείες στην Ελλάδα, προμηθεύει την εσωτερική αγορά με μία ευρεία γκάμα προϊόντων για περισσότερα από 120 χρόνια.

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινά το 1885 όταν ο Δημήτριος Ταλιάνης, έμπορος ελαιολάδου, έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης από την Κωνσταντινούπολη για να βρει νέους προμηθευτές ελαιολάδου για την οικογενειακή επιχείρηση.

Πέντε χρόνια μετά, το 1890 ιδρύει τον «Οίκο του Δημητρίου Ε.Ταλιάνη». Παράλληλα με το εμπόριο ελαιολάδου ξεκίνησε να ασχολείται με την επεξεργασία αρωματικών φυτών και χαρουπιών, εξάγοντάς τα σε όλη την Ευρώπη.

Το 1940, οι γιοί του Μιχάλης και Ευστράτιος διαδέχονται τον πατέρα τους και επεκτείνουν τις εξαγωγές της οικογενειακής επιχείρησης σε ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία.

Το 1992, η εταιρεία μετονομάζεται «ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.» και με τον Μανώλη Ταλιάνη σαν γενικό διευθυντή, μετακομίζει σε νέες, μοντέρνες εγκαταστάσεις στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου. Σύντομα η εταιρεία μας παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξαγωγές των αρωματικών φυτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελβετία, την Ιαπωνία και ιδιαιτέρως στις ΗΠΑ.

Από το Μάιο του 2004, έχοντας σαν στόχο την ανάπτυξη και διαρκή βελτίωση της εταιρείας μας, η ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. βρίσκεται πλέον σε νέο ιδιόκτητο κέντρο διανομής 4.000 τ.μ. στις Μαλάδες Ηρακλείου.

Το 2008 η ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. αποφασίζει να επεκταθεί σε νέες και άγνωστες ως τότε αγορές. Η εταιρεία μας μετά τις εξαγωγές, επικεντρώθηκε στις εισαγωγές στοχεύοντας στην ανάπτυξη ευρείας γκάμας προϊόντων που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τις αγοράς.

Με κύρια εφόδια την πολυετή πείρα και το δίκτυο γνωριμιών που αποκτήσαμε μέσα απ’ τις εξαγωγές, η εταιρεία μας παράλληλα με τις εξαγωγές, εισάγει μεγάλη ποικιλία προϊόντων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς.
1885
Ο Δημήτρης Ταλιάνης επισκέπτεται για πρώτη φορά το Ηράκλειο Κρήτης για να βρει νέους προμηθευτές ελαιολάδου για την οικογενειακή επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη.
1890 - 1940
Ιδρύεται ο «Οίκος του Δημητρίου Ταλιάνη» και η επιχείρηση ξεκινά την επεξεργασία και εξαγωγή αρωματικών φυτών.
1940 - 1960
Ο Μιχάλης και ο Ευστράτιος Ταλιάνης αναλαμβάνουν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης κι επεκτείνουν τις εξαγωγές σε Αμερική και Ιαπωνία.
1992
Ο Μανώλης Ταλιάνης αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή και η εταιρεία ονομάζεται πλέον ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
2004
Η εταιρεία μας μετακομίζει στις νέες εγκαταστάσεις της, συνολικής έκτασης 4000τ.μ., στις Μαλάδες Ηρακλείου.
2007
Η ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε. επεκτείνει την δραστηριότητά της και στις εισαγωγές.
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ταχυδρομική Διεύθυνση
ΤΑΛΙΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
Τ.Θ. 1017
71 110 Ηράκλειο
Κρήτη Ελλάδα
Η έδρα μας
6ο χλμ οδ. Ηρακλείου Μαλάδων,
71 500 Ηράκλειο
Κρήτη
Ελλάδα
Επικοινωνία
Tηλ.: +30 2810 317149 & +30 2810 254421
Fax : +30 2810 254503
e-mail : info@talianis.com
www.talianis.com
©Talianis.com